Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Рукавички — універсальний аксесуар. Його обирають для себе як жінки, так і чоловіки. Пара виробів має бути не лише гарною, а й зручною. Яку ж шкіру обрати, щоб після пошиття рукавички відповідали обом критеріям? Отримайте відповідь на це запитання, прочитавши статтю повністю.

Підхідні різновиди шкіри для створення рукавичок

Існує окремий термін «рукавичкова шкіра». Вона є еластичною, міцною, досить тонкою, але чудово тримає форму. Ці властивості сировина отримує у процесі спеціальної вичинки, тобто ремені, взуття та сумки виготовляються з іншого продукту. Основними різновидами сировини для рукавичок є наступні:

  • Шкіра ягняти. Характеризується м’якістю та помітною еластичністю. З неї шиються коштовні вироби.
  • Шкіра козеняти. Товстіша та грубіша за попередню, та й коштує дешевше.
  • Оленяча шкіра. Теплий, товстий, але м’який матеріал, що має дивовижний малюнок.
  • Свиняча шкіра. Досить груба, проте дешева сировина. Використовується для пошиття зимових рукавичок з хутром.

Не слід забувати й про замшу. Це тонкий та бархатистий матеріал, але треба розуміти, що він є досить капризним. Виробляється з різних шкір. Найтонша замша йде на створення вечірніх люксових дамських рукавичок.

Як визначитися з матеріалом?

Маленька порада: обирайте тонку та гладку шкіру, бо з нею легше працювати. Матеріал забезпечує зносостійкість та зручність рукавичок.

Перевірте, як шкіра розтягується. Потягніть її: якщо після цього сировина повернулася до початкового стану, це ідеальний вибір, адже вам не знадобиться додатково її обробляти.

Шкіра не має провисати чи тягнутися надто сильно, бо під час носіння рукавички стануть завеликими. Тонка шкіра найлегше піддається різноманітному оздобленню: перфорації, вишиванню, створенню аплікацій.