Обираючи нову сумку, покупець спершу орієнтується на зовнішній вигляд. Тій людині, яка виготовляє подібні аксесуари, слід знатися на різновидах та властивостях шкіри, щоб обирати відповідний матеріал під вигаданий дизайн моделі.

Усі придатні для виготовлення сумок типи сировини є різними не лише за товщиною, а й за особливостями поверхні. Ознайомтеся з цією статтею повністю, щоб мати уявлення про ринковий асортимент.

Найпопулярніші сумкові типи шкіри

Лідером продажів, коли мова йде про пошиття сумок, є флотар. Ця сировина є матовою та має гарний малюнок на лицьовій стороні. Відмінними рисами шкіри є м’якість, міцність та неабияка еластичність. Це витривалий матеріал, який чудово піддається фарбуванню.

Також вам сподобається наплак. Якщо плануєте створити ексклюзивну річ, цей різновид шкіри — влучний вибір. Тонкий шар лаку не утворює неестетичних заламів. Аксесуари з такої шкіри мають наступні особливості:

  • Дорогий вигляд.
  • М’який блиск, що додає особливого шарму.
  • Стійкість до температурних перепадів.

Полірована шкіра — ще один варіант. Вона достатньо жорстка та тверда на дотик, трохи блищить. Полірований матеріал обирають, коли треба, щоб сумка тримала форму, мала представницький вигляд. З такої сировини роблять сумки ділового спрямування.

2 види шкіри для поціновувачів вінтажного стилю

Багатьом людям подобається носити унікальні речі: якщо не за дизайном, то за поверхнею. Своєю фактурою вражають ці види шкіри:

З часом набуває ефекту вінтажної речі, отримуючи потертості, які не шкодять поверхні. Попри назву, виготовляється матеріал зі шкури великої рогатої худоби.

  • Олійна шкіра.

Сировина шліфується та просотується олійним засобом. Поверхня має жатий ефект. Ефектна та практична шкіра, що довго не зношується.